Fugy porazilo první tým tabulky!!!

23.01.2012 19:49

 

 

V neděli 22. ledna 2012 proběhl již 7. turnaj krajské futsalové soutěže, kterého se účastnil i tým Fugy Krnov. V náročných zápasech vybojoval 6 bodů, když dvakrát zvítězil a jednou svému soupeři podlehl.

 

 

       

Fugy Krnov Slávie OU 6:3 (2:2)    
Branky: Rinke Jakub 2, Česlík Adam 2, Česlík Lukáš, Žitník Michal - Kusín Michal, Vančo Jan, Pražák David;

 

 

V první zápase se týmu Fugy jako soupeř postavil loňský obhájce prvenství krajského přeboru, tým Slávie Ostrava. Tento tým  ve čtyřech po sobě jdoucích sezónách nedokázali hráči Fugy porazit. Letos však má tým Fugy vzhledem k postavení v tabulce dostatečné sebevědomí a to se projevilo i v zápase. Oba týmy hrály od začátku zodpovědně. V první obrovské šanci se objevil Košárek po kombinaci s Jakubem Rinke, avšak vychytal ho brankář  Slávie. O pár minut později se však už skóre měnilo ve prospěch týmu Fugy. Obranou nebojácně pronikl Braun, z rohu přihrál Jakubu Rinke a ten svou slabou střelu na zadní tyč schoval před brankářem tak dokonale, že jí brankář našel až v brance – 1:0. Soupeř však bleskově odpověděl po rychlém rozehrání rohu a chybě při střídání týmu Fugy se jeden z protihráčů trefil nekompromisní střelou na zadní tyč – 1:1. Tým Fugy odpověděl akcí Žitníka, který se u autové čáry individuálně zbavil obránce a postupoval společně s Adamem Česlíkem na brankáře a po nezištné přihrávce uklidil Adam Česlík balón k tyčce- 2:1. Soupeř se však nevzdal a  po chybě v obraně to bylo 2:2. V druhém poločase se tedy začínalo od začátku. Skóre na stranu týmu Fugy převážil Michal Žitník, který po dlouhém výhozu brankáře Spurného, převzal balón a ukázal, že je obounohý futsalista, ačkoliv pravák napřáhl levou nohou a rána skončila s přispěním tyče v brance – 3:2. Poté zaúřadoval Adam Česlík, který nevzdal skoro nechytatelný balón z obrany a ve skluzu umístil střelu přesně k levé tyči – 4:2. To donutilo hráče Slávie, aby přistoupili k hraní powerplay, tedy hře bez brankáře s 5 hráči v poli. Záhy se jim tento krok vyplatil, neboť po střele z otočky nestačil Lukáš Spurný střelu vytěsnit mimo tři tyče – 4:3. Následně však Lukáš Česlík potrestal hru soupeře bez brankáře a po zachycení míče zakončil přes celé hřiště do opuštěné svatyně – 5:3. Hráči Slávie vrhly veškeré síly do útočení a tým Fugy musel vynaložit velké úsilí, aby se ubránil. V těchto chvílích podržel tým brankář Spurný neohroženými zákroky. Nakonec však přidal ještě jeden gól. Kapitán Jakub Rinke vybojoval míč, skákající balón si přehodil patou vzduchem přes bránícího hráče, následně dostal pod tlak jak obránce tak brankáře, který mu nechtěně přihrál balón přímo na nohu a pak již nebyl problém uzavřít skóre na 6:3. Tým Fugy se tak mohl radovat z cenného skalpu vedoucího týmu soutěže.

 

 

Fugy Krnov Kuna Team 3:2 (1:0)    
Branky: Rinke Jakub, Česlík Lukáš, Stalmach Martin - Novák Radomír, Vochta Tomáš;

 

 

V druhém zápase nedělního odpoledního programu tým Fugy nastoupil proti Kuna Team, kterému měl co vracet, neboť v předchozí vzájemné konfrontaci podlehli soupeři 2:3. I tentokrát se jednalo o vyrovnané utkání, kdy soupeř vycházel ze zajištěné obrany a čekal na chybu. Hned při prvním střídání se do velké šance dostala dvojice Lukáš Česlík a Ondřej Košárek, ale míč se jim do branky dostat nepovedlo. I protihráči měli několik dobrých příležitostí, protože hráči Fugy naráželi na dobře organizovanou obranu a soupeř vyrážel do rychlých přečíslení. V prvním poločase však tým hodně podržel v brance operující Lukáš Spurný, kdy několika včasnými výběhy a zmenšením úhlu nedovolil soupeři zakončit. Do poločasu se tak měnilo skóre pouze jednou, a to když mezi obránci našel Jakuba Rinke přihrávkou Žitník a kapitán střelou pod rukou brankáře rozvlnil síť – 1:0. Druhý poločas probíhal v obdobném duchu jako první. Kuna Team bránil a čekal na chybu. K vyrovnání nakonec došlo po nádherné střele soupeře, který přes bránícího hráče trefil přesně šibenici – 1:1. Hráči fugy však nesložili zbraně. O pár minut později vyšla dokonale souhra celému útoku. Košárek udržel na zádech dva protihráče, rozehrál do strany na volného Jakuba Rinke, který nastřelil míč na zadní tyč. U tyče už číhal Lukáš Česlík, který obětavým skokem, kdy musel prudké střele nastavit prsa, „vstřelil“ branku 2:1. Vedení jako kdyby Fugy ukolébalo a soupeř odpověděl záhy šťastnou brankou, kdy se po střele šťastně odrazil míč zpět na nohu útočníka, který neměl problém trefit prázdnou branku – 2:2. Tým Fugy bojoval až dokonce, neboť věděl, že chce udržet krok s týmy horních pater tabulky. Snaha přinesla své ovoce. Po ukázkové akci po ose Rinke – Adam Česlík – Stalmach zakončoval Martin Stalmach do prázdné branky a ukázal tak, že umí být v rozhodujících chvílích na správném místě. V druhém turnaji po sobě vsítil rozdílový gól v posledních minutách zápasu – 3:2. Na konci zápasu se Kuna team pokusil ještě o tlak, kdy jejich brankář operoval na útočné polovině, ale tým Fugy opět podržel několika vynikajícími zákroky brankář Spurný. Zápas tak uzavřela střela Jakuba Rinke z vlastní poloviny do spojnice soupeřovi prázdné brány.

 

 

  Rapid F-M Fugy Krnov 3:1 (1:0)    
Branky: Michna Jiří, Čuba Daniel, Végh František - Rinke Jakub;

 

 

Poslední zápas následoval ihned po vyhraném zápase a hráči Fugy tak měli jen několik minut na nabrání posledních sil. Soupeř měl dvojnásobně víc hráčů na střídání a tak se dal očekávat tuhý boj. Hráči Fugy opět museli hrát proti zajištěné obraně, stažené na vlastní polovině a byla na nich vidět již únava. Moc šancí si nevypracovali za to soupeř vyrážel k mnoha brejkům a brankář Spurný měl plné ruce a nohy práce. Po jedné z akcí měl soupeř štěstí, kdy zablokovaná přihrávka před branku se odrazila zpět útočníkovi na nohu do protipohybu brankáře a ten mohl už jen smutně lovit balón ze své sítě – 0:1. Toto vedení umožnilo soupeři ještě víc stáhnout svou obranu tak, že nebylo místo ke kombinaci. Hráči Fugy si vypracovali pár šancí, ale vždy trefovali dobře postaveného obránce soupeře. V druhém poločase se obrázek nezměnil. Opět dobývání branky, kdy se pouze podařilo Lukáši Česlíkovi trefit obloučkem břevno nad padajícím brankářem, a obrana se čím dál tím více otevírala, což hrálo týmu Rapid do karet. Při jednom z útoků soupeř zakončoval z otočky a obránce tečoval střelu mimo dosah brankáře týmu Fugy – 0:2. Při otevřené obraně brankář Spurný čaroval, když několikrát vychytal útočníky soupeře v samostatném nájezdu. Zejména excelentním zákrokem, kdy konečky prstů zastavil kličku jednoho z protihráčů, předvedl, že má výbornou formu. Jenže ani vynikají brankář nemohl zabránit třetí brance soupeře, který zakončoval útok tří na jednoho obránce – 0:3. Ke konci zápasu se tým Fugy dočkal aspoň korekce skóre. Rinke si vyměnil balón s Košárkem, který mu kolem brankáře a mezi nohama obránce míč vrátil před prázdnou branku – 1:3. Zápas pak zakončila akce Jakuba Rinke, kdy obešel dva protihráče a naservíroval balón Braunovi před prázdnou branku, avšak ten si nenazul střelecké kopačky a tak orazítkoval pouze tyč. Gól by, ale na konečném dělení bodů nic neřešil, neboť po zakončení byl zápas ukončen.

 

Komentáře: Jakub Rinke.

 

 

 

TABULKA
Rk. Tým Záp + 0 - Skóre Body (Prav)
 
1. Slávie OU 21 17 0 4 116: 67 51 ( 18)
 
2. Top Dogs 21 15 3 3 103: 59 48 ( 21)
 
3. Hukvaldy 21 15 3 3 102: 58 48 ( 15)
 
4. Fugy Krnov 21 15 2 4 95: 58 47 ( 17)
 
5. Stará Ves 18 11 2 5 79: 47 35 ( 8)
 
6. Globtec 18 10 1 7 77: 61 31 ( 4)
 
7. Olympia 21 9 2 10 66: 76 29 ( -7)
 
8. Roub 18 8 2 8 43: 37 26 ( -1)
 
9. Beach Boys 18 8 1 9 62: 50 25 ( -2)
 
10. Bolatice 18 8 1 9 59: 72 25 ( -2)
 
11. Tequila 18 6 2 10 71: 77 20 ( -7)
 
12. Kuna Team 21 5 4 12 51: 67 19 (-17)
 
13. Rapid F-M 21 6 1 14 54:110 19 ( -8)
 
14. NC Line 18 4 1 13 55: 92 13 (-14)
 
15. SVP Příbor 21 3 1 17 51:113 10 (-20)
 
16. K1 Jeseník 18 2 2 14 47: 87 8 (-19)